De ce să porți centura de siguranță?

Chiar si cand conduceti un autoturism inchiriat ar trebui să vă puneți centura de siguranță! Oricât de repede conduceti sau cât de departe mergeti, absența centurii de siguranță poate duce la vătămări grave sau la moarte.

Muti dintre soferi au un obicei prost când vorbim despre purtarea centurii de siguranță. În același timp, cele mai multe accidente auto sunt chiar din vina acestor soferi. Ei consideră că este ridicol să-și pună centura de siguranță și, de asemenea, că atunci când o poartăii incomodeaza.

Surprinsi fara centura si intrebati de ce nu o poarta, cei mai mult dintre soferi au raspuns:

  • Este incomoda
  • Șoferii buni nu au nevoie de centura
  • Nimic nu se va întâmpla
  • Nu are sens să pot centura pentru câteva blocuri. (cu toate ca 1/3 din toate accidentele se petrec aproape de casă)

Șoferul și pasagerii trebuie să poarte centurile în fiecare călătorie! 

Este o regula pa care ne dorim sa o respecte toti cei care inchiriaza o masina de la Autotransfer Logistic Solutions Rent a Car (Teo Tur Rent-Group).

Pentru a fi si mai convingatori, va rugam sa vizionati filmuletul de mai jos.

 

Sa iti pui centura durează doar câteva secunde!

Centura este necesară pentru siguranța și securitatea dumneavoastră. Nu puteți prezice fiecare situație de pe drum și ce se va întâmpla cu dvs. și cu ceilalți pasageri. Așa că poartă întotdeauna centura de siguranță! Asigurați-vă că cei mici au un scaun adecvat pentru copii și că este prins corect.

 

Consecințele unei coliziune la 50 km/h  fără centura de siguranță

Dacă pasagerul de pe bancheta din spate nu poartă centura de siguranță, la o coliziune cu un alt vehicul sau obstacol si la o viteza de 50 km/h, el va lovi scaunul din față și persoana care stă acolo cu o forță de 30 până la 60 de ori mai mare decât propria greutate. Acest lucru poate duce la răni grave sau la moarte.

 

Dacă conduci fără centură, vei fi amendat!

Legea prevede ca șoferul și pasagerii să circule întotdeauna cu centura de siguranță pusa. Amenda pentru conducerea fără centură va fi suportata de catre sofer, nu de catre copania de la care a fost inchiriata masina. Iata un motiv in plus sa porti centura de siguranta si cand inchiriezi o masina de la Autotransfer Logistic Solutions Rent a Car (Teo Tur Rent-Group)!