Pastrati distanța de siguranță în timp ce conduceți!

Numărul de accidente de circulație datorate nerespectării distanței de siguranță este destul de mare. Astfel, echipa Autotransfer Logistic Solutions Rent a Car (Teo Tur Rent-Group) vă sfătuiește să nu conduceți mai repede decât este permis și să păstrați suficientă distanță fata de autoturismul din fata.

Pentru siguranța și liniștea dvs. trebuie să știți care ar trebui să fie distanța de siguranță dintre două mașini de pe drum, cum să evaluați această distanță și cât timp este necesar pentru a reacționa.

Distanța pe care trebuie să o păstrați în timp ce conduceți, între vehiculul dvs. și cel din fața dvs. se numește distanta de siguranță. Această distanță ar trebui să vă ofere o oprire sigură și fără probleme în caz de frânare bruscă sau de decelerare a vehiculului din fața dvs.

Care ar trebui să fie distanța?

Distanța de siguranță depinde de viteza vehiculului. Prin urmare, este indicat să nu vorbiți in metri, ci in secunde. Astfel vă va fi mai ușor să calculați distanțele.
Distanța recomandată care trebuie urmată este: 2 secunde în condiții normale și 3 secunde în condiții meteorologice nefavorabile (ploaie, ninsoare sau ceață). In concluzie, distanța pe care o parcurge vehiculul timp de 2/3 secunde.

Factorii care au influență asupra frânării vehiculului

Există mai mulți factori care influențează frânarea vehiculului, iar reflexele șoferului nu sunt unele dintre acestea.
De exemplu: dacă conduci mai repede, va dura mai mult timp pentru a reacționa și distanța ar trebui să fie mai lungă.
Statisticile arată că o persoană are nevoie de o secundă pentru a reacționa. Nu uitați timpul de frânare (timpul de la apăsarea pedalei de frână până la oprirea completă a vehiculului), acesta avand un impact important.
Alți factori: drum, vreme, condițiile tehnice și comportamentul șoferului în acel moment.

Cum se calculează distanța de siguranță corectă?

Alegeți un punct de referință pe drum. Începeți să cronometrati când mașina din fața dvs. depășește acest punct de referință (după cum urmează): “o mie și unu” (1 sec), “o mie și doi” (2 sec) …
Dacă timpul dvs. până când ajungeți la etalonul selectat este de 2 secunde sau mai mult, distanța este suficientă. Dacă nu, va trebui să încetiniți pentru a avea o distanta de siguranță.

Echipa Autotransfer Logistic Solutions Rent a Car (Teo Tur Rent-Group) va doreste o calatorie minunata si fara evenimente neplacute in masinile inchitiate de la noi!